Nyheter

Jobba smart med Protans prefabricerade detaljer

Det är många små detaljer som ska på plats när man lägger tak och kvaliteten på svetsarbetet är avgörande för att taket blir tätt och säkert. Med Protans prefabricerade detaljer förenklar och effektiviserar vi takmontörens arbetsdag.


Protan på Nordic Architecture Fair

Under två dagar möttes de som tillverkar produkter, de som designar produkter och de som planerar och bygger husen. Idag gör man affärer med varandra, men på sikt måste man också samarbeta om att hitta nya, hållbara lösningar.


Översvämningsrapporten

Med ökad urbanisering och mer nederbörd har dagens avloppsnät i byar och städer svårare att hantera dagvattnet


Nordic Architecture Fair

VÄLKOMMEN TILL DEN NORDISKA MÖTESPLATSEN FÖR FRAMSTÅENDE ARKITEKTUR OCH STADSPLANERING! Besöka oss på mässan i monter F02:49!


Takpriset 2017

Välkomna med ert bidrag till Takpriset 2017 - Sveriges smartaste tak


Bryter mot dansk konkurrenslag

Erik Øyno, koncernchef Protan, kommer nu att satsa på den danska marknaden. "Nu kan vi äntligen konkurrera på lika villkor"


Renovering av plåttak

Från gamla till nya falsade plåttak - skapade det ursprungliga utseendet med Protan taksystem och Omega profiler.


Protan E-Academy

Här får du hjälp att välja rätt produkt och lösning för ditt tak!


Vakuumtak

Ju starkare vind, desto bättre! Protan Vakuumtak är ett unikt system som inte kräver några infästningar på takytan. Takduken läggs löst på taket och fästs lufttätt mot sargar och genomföringar. Systemet använder vindkrafterna för att skapa en vakuumeffekt som suger fast takduken mot underlaget. Läs mer om fördelarna här.


Vi har korat vinnaren av tävlingen Sveriges Finaste Tak

Vi kan nu berätta att det vinnande bidraget i tävlingen, Sveriges Finaste Tak, är Ursviksskolan i Sundbyberg! Tävlingsjuryn har haft ett intensivt men roligt uppdrag med att kora vinnaren i tävlingen bland många bra och vitt skilda bidrag. Läs mer om det vinnande bidraget och juryns motivering här!


Agera nu, innan det är för sent!

Ett tak bör ses över två gånger om året, och det är speciellt viktigt om taket är låglutande. Får du igensatta avlopp på ett låglutande tak, kan i värsta fall hela byggnaden kollapsa.