Utmaningen med avfall i industrin

Siffror från Statistisk Centralbyrå i Norge visar att 3,2 miljoner ton bygg- och anläggningsavfall samlades in under 2022. Det motsvarar 582 kg per invånare och står för 26% av allt avfall i Norge. Stora mängder avfall i byggbranschen är en utmaning som vi på Protan vill bidra till att minimera.

Protan erbjuder retur av spill och överskott från takläggningsprojekt

Vi vill erbjuda våra kunder som köper vår bästsäljande produkt SE möjligheten att bidra till att minska avfallet i branschen genom att returnera spillet som blir över från takläggningsprojektet.

Genom att returnera spill och överskott från takläggningen, bidrar du till ett bättre miljöprofil för våra produkter och takläggningsprojekt samt sparar avfallskostnader. Protan erbjuder möjligheten att returnera denna typ av material till vår fabrik i Drammen, där det regenereras och används i nya produkter. Materialet kommer att återanvändas i dedikerade produkter i en mindre andel.

Allt kunderna behöver göra är att samla in spill och överskottsmaterial i Big bag som vi skickar med vid köpet av produkten, så ordnar vi transporten tillbaka till Drammen. Hållbarhet kräver gemensamma ansträngningar och samarbete över gränser och branscher. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med våra kunder om detta.

PROcycle - I recycle (14).jpg

Så här kan du bidra till bättre resursutnyttjande och minskade avfallsvolymer!