Protan BlueProof - nu lanserar vi i Sverige!

Igår var det äntligen dags för lansering av Protan BlueProof på Byggforum 2017 i samarbete med Aktuell Hållbarhet och Byggvarubedömningen.

Ni är välkomna att besöka vår hemsida för att läsa mer om produktlösningen på www.protan.se/blueproof.

Protan BlueProof - explicitly designed to capture and slowly release rainwater 

Framtidens tak behöver mer än en funktion. Att fördröja vattnet under ett skyfall kan bli en viktig faktor för att sakta ner vattenflödet och förhindra översvämning.

  • Multifunktionellt - framtids- och klimatanpassat
  • Ytbesparande
  • Grundligt testat för extrema förhållanden
  • Kostnadseffektivt för både nybyggnation och renovering

 

Önskar ni beställa vår broschyr om BlueProof är ni välkomna att kontakta oss på sale@protan.se.

Tisdagen den 9 maj bjöd vi in till ett frukostseminarium på Byggforum 2017 som arrangerades av Aktuell Hållbarhet och Byggvarubedömningen. Seminariet handlade om vår nya systemlösning Protan BlueProof - vattenfördröjning på tak.

 

I samband med lanseringen presenterade vi oss också vår översvämningsrapport där vi låtit göra en undersökning bland aktörer inom byggbranschen och kommuner. Totalt har 185 personer svarat på undersökningen, om deras upplevelser kring dagvatten och översvämningsproblematiken. Som komplement till detta har vi även intervjuat ett antal experter på viktiga institutioner. SMHI, Boverket, DHI och Stockholm Vatten och Avlopp har alla fått berätta om sin syn på saken.

Både undersökningsresultaten och intervjuerna målar upp en ganska samstämmig bild; problemen med extrema skyfall och översvämningar ökar, men samtidigt finns det stort hopp om lösningar.  

Önskar ni få ett exemplar av vår översvämningsrapport skickad till er är ni välkomna att kontakta oss på sale@protan.se.